Teknik vid bilinredningar

Idag kräver en bils inredning alla möjliga tekniska lösningar, inte minst i transportfordon och yrkesbilar. Den ska fungera för den bästa förvaringen, vara slitstark och hålla länge. Att tänka ut nya inredningslösningar för bilar är dock både roligt och krävande. Ny teknik kommer ständigt, vilket innebär många problemlösningar.

Gör din egen bilinredning

Med dagens möjligheter kan en bilägare själv fundera ut vilka funktioner i inredningen som är viktigast, för att sedan be en leverantör ordna detta åt honom eller henne. Det kan handla likväl om designaspekt som system och förvaring eller material för att få en tip-top interiör som funkar i vardagen. För yrkesmän och yrkeskvinnor som använder sin bil i jobbet är bilen en mobil arbetsplats och måste vara ergonomisk och bekväm så att man lätt tar sig mellan uppdragen utan problem. På WorkSystem kan du hitta bilinredning med många smarta lösningar för olika bilmärken.

Använd ritprogram

Om du vill ha en unik och anpassad inredning går det idag att använda dig av diverse ritprogram som din leverantör kan förse dig med. Tack vare detta kan du själv rita upp din bil och sedan bolla idéer med leverantören eller till och med din bilhandlare om du vill köpa bilen direkt med allt som den ska innehålla. Ritprogrammen ger dig en överblick av just din bil i 3D och du kan sedan själv dra och anordna interiören som du vill. Ändra och gör om hur många gånger du vill innan du blir nöjd!

Se till att bilinredningen är testad

När du ger dig i kast med att installera ny inredning i din bil eller transportfordon ska du givetvis se till att den är testad av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, för säkrare körning och användning. Sveriges Tekniska Forskningsinstitut finns på flera platser i landet, dock med huvudsäte i Borås, och är den aktör som provar och testar nya tekniska fenomen inom allt möjligt, däribland bilinredning. De ser till att all teknisk utrustning är kvalitetssäkrad och certifierad.

Vad är viktigt i bilen?

Beroende på vad du ska ha din bil till, om det är inom yrket eller för privat körning, finns det många saker i inredningen som kan vara bra att ha koll på. Avdelare, stommar, lådor och olika kombinationer gör att du kan äga en relativt liten bil och ändå få mycket förvaring på köpet. De leverantörer som sysslar med att ta fram nya lösningar tänker ofta på hur du kan utveckla bra lösningar på liten yta. Många hantverkare kanske inte har råd att köpa ett större fordon med en gång, men behöver trots allt mycket utrymme för redskap och utrustning.

Se först över bilmärket och bilmodellen du har och gå vidare från det. Sedan kan du faktiskt bygga din egen lilla verkstad på hjul om så skulle behövas.