Design och teknik

Design och teknik är två fält som utan tvekan går hand i hand. Enligt filosofen Vilém Flusser inkluderar begreppet design i sig självt begreppen konst och teknik. Med andra ord, föreningen mellan konst och teknik är något som kan ge upphov till vad vi idag känner till som design. En definition av konst innebär applicering av kreativ fantasi och skicklighet. Vanligtvis avser konst ett visuellt verk som skapar någon form av emotionell effekt, exempelvis uppskattning och beundran, förundran eller uppmärksamhet.

Design har utvecklats kontinuerligt under de senaste 100 åren. Design för industri och estetik påbörjades för drygt 100 år sedan, med nya och externa dekorationsformer som en följd av ökad industrialisering och teknisk förfining.

Numera är design och teknik en del av vårt dagliga liv och det finns företag och varumärken i världen med gediget rykte, däribland varumärken som Dear Sam, vilka skapar konst som gör en skillnad. Dear Sam grundades med åtanke på kärlek till konst och en längtan efter att inspirera, förändra och utmana. Med enkla medel är målet att skapa kärlek till hemmet, skapa vackra miljöer med ett personligt galleri. Därför konst gör skillnad. Detta eleganta galleri är ett galleri som säljer fotografier och unika konstverk skapade av dem själva. De har dessutom de senaste trenderna inom inredning. Det är ett galleri riktat till entusiaster av konst, dekoration, design och mode.